header banner
Default

Aselsan (ASELS) Hisse Yorumu - Halka Arz: Aselsan Hissesi Alınır mı?


ASELSAN, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden biridir. Özellikle yatırımcılar arasında yoğun ilgi görmekte. Şirket savunma ve teknoloji sektörlerindeki inovatif yaklaşımları, geniş ürün yelpazesi ve stratejik önemiyle dikkat çekmekte. Son yıllarda global ve yerel düzeyde yaşanan jeopolitik gelişmeler ve artan savunma harcamaları, ASELSAN’ın hem iç piyasada hem de uluslararası arenada güçlü bir konuma sahip olmasını sağladı.

Şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmekte ve yatırımcılar tarafından yakından takip edilmekte. Bu çerçevede ASELSAN hissesi almak isteyen yatırımcılar için şirketin finansal performansı, pazar konumlandırması, gelecekteki büyüme potansiyeli ve sektörel dinamikler gibi çeşitli faktörler önem arz etmekte. “ASELSAN hissesi alınır mı?” sorusuna yanıt ararken, şirketin geçmiş performansını, mevcut piyasa koşullarını ve gelecekteki beklentilerini detaylı bir şekilde değerlendirmek gereklidir.

ASELSAN Hisse Geleceği

VIDEO: Aselsan Hisse Analizi - ASELS Alınır mı - Son Dakika Yorumu - Teknik Analiz - Borsa Yorumları
Coin Bulucu

ASELSAN hisse geleceği şirketin teknolojik yatırımı, pazardaki talepler ve stratejik planlamalar gibi faktörlere bağlıdır. ASELSAN’ın savunma sanayisindeki güçlü konumu ve geniş ürün yelpazesi, şirketin gelecekteki büyüme potansiyelini destekler.

Son zamanlarda yaşanan savaşlar, 3. Dünya savaşının çıkma ihtimali ve diğer faktörler; ASELSAN hissesi alınır mı? sorusunu da gündeme getirdi. Türkiye’nin en güvenilir ve köklü şirketlerinden biri olan ASELSAN, verileri incelendiğinde uzun yıllar boyunca büyümeye ve değer kazanmaya devam edecek gibi durmakta.

Şirketin uluslararası pazarlardaki büyüme potansiyeli, ASELSAN’ın güvenilirliği ve kaliteli ürünleri sayesinde artmakta. Şirketin 2024 yılı için Ar-Ge’ye önemli yatırımlar yapmayı planlaması ASELSAN geleceği konusunda da umut vadetmekte. ASELSAN hissesi alınır mı? sorusunu soran yatırımcılar, aynı zamanda ASELSAN hisse geleceği konusunda da araştırma yapmakta.

ASELSAN’ın yeni pazarlara girmeyi ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedefleyen yatırımları, şirketin global varlığını ve pazar payını da artırmakta. ASELSAN hissesinin geleceği, ayrıca savunma sanayisindeki global ve yerel gelişmelere de bağlıdır. Şirketin savunma ve savunma dışı sektörlerdeki büyük ölçekli projelerle güçlenen büyüme görünümü, hisse senedinin gelecekteki değerini olumlu yönde etkileyebilir.

ASELSAN’ın yüksek teknolojili savunma sistemleri geliştirmesi ve üretmesi, şirketin gelecekteki büyüme potansiyelini de desteklemekte. Şirketin yeni anlaşmaları ve toplam üretim hacminin artması, hisse senedinin gelecekteki performansı için olumlu bir işarettir. Ayrıca devlet tarafından da desteklenmesi, ASELSAN Hissesi alınır mı? Sorusuna yanıt olabilmekte.

ASELSAN Yüzde Kaçı Devletin?

VIDEO: Aselsan Hisse Analizi - ASELS Alınır mı - Son Dakika Yorumu - Teknik Analiz - Borsa Yorumları
Coin Bulucu

ASELSAN’ın %74,20’si devlete yani TSKGV’ye aittir. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı büyük payı elinde bulundururken, hissenin %25,80’lik kısmı ise halka açıktır. Arkasında böyle büyük bir vakfın olması da, ASELSAN’ı güvenli bir liman yapmakta.

ASELSAN Ne Zaman Bölünecek 2023?

VIDEO: ASELSAN Hisse Yorum |Aselsan İle Zengin Olmak İstiyorum Diyenler İzlesin!!! Bütün Detaylar! #borsa
EMRAH GÜÇLÜ

ASELSAN, 25 Ağustos 2023 tarihinde bedelsiz bölünme gerçekleştirmişti. Ancak gelecek tarihler ile alakalı bir bölünme planı henüz bulunmamakta. Bölünme ile piyasada dolaşımda olan lot sayısını artıran firmanın 2024 tarihinde de bölünmeyeceği düşünülmekte.

ASELSAN Hisse En Yüksek Kaçı Gördü?

VIDEO: Aselsan Hisse Teknik Analiz - Bölünme Yorum - ASELS Senedi Yorumları - Alınır mı - 2023 Yorumu
Coin Bulucu

ASELSAN hisse en yüksek kaçı gördü sorusu, özellikle yeni yatırım yapacak kişiler tarafından sıklıkla merak edilmekte. ASELSAN hisse en yüksek 11 Ağustos 2023 tarihinde 78,45 TL’yi görmüştür. Kısa süre sonra bölünen hisse, yine kısa sürede yüksek seviyelere ulaşmıştır.

ASELSAN Hissesi Ne Kadar Kazandırdı?

VIDEO: Aselsan Hisse Teknik Analiz - Bölünme Yorum - ASELS Senedi Yorumları - Alınır mı - 2023 Yorumu
Coin Bulucu

Son 1 yılın verileri incelendiğinde ASELSAN’ın yatırımcılarına %97,59 kazandırdığı görülmekte.  ASELSAN hissesi ne kadar kazandırdı? sorusuna ayrıca şu şekilde yanıt verilebilir;

Yatırım Miktarı Son 1 Yılın Kârı Yatırım Değeri
1000 TL 975,9 TL 1975,9 TL
10.000 TL 9.759 TL 1.9759 TL
15.000 TL 14.638,5 TL 29.638,5 TL
25.000 TL 24.397,5 TL 49.397,5 TL
50.000 TL 48.795 TL 98.795 TL

Son bilonçosuyla 5 milyar 413 milyon 483 bin TL kar açıklayan firmanın defter değeri ise 4,44. Fiili dolaşım oranı %25,79 olan hissenin F/K oranı ise 14,68.

ASELSAN Hisse Senedi Nasıl Alınır?

VIDEO: Borsada Aselsan gibi firmaların hisselerini alıp satmak caiz mi? | Prof. Dr. Abdulaziz BAYINDIR
Fıtrat Tv

ASELSAN hisse senedi almak için yatırımcıların öncelikle bir yatırım hesabı açmaları gerekmektedir. Hesap açıldıktan sonra, yatırımcılar ilgili aracı kurum üzerinden hisseyi satın alabilirler. Banka üzerinden hisse almayı planlıyorsanız, ilk olarak yatırım hesabı açmanız gereklidir. Ardından;

  • Yatırımlar sekmesine giriş yapın.
  • Hisse senedi sayfasını açın.
  • Çıkan listede ASELSAN’ın hisse kodu olan ASELS’i yazın.
  • Sonuçlar üzerinden ASELS’e dokunun.
  • Satın al butonuna tıklayarak, almak istediğiniz log miktarını belirleyin.

Bu işlemlerin arından talebiniz piyasaya iletilecek, ardından her şey uygunsa satın alma işlemi gerçekleşecektir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Sources


Article information

Author: David Tucker

Last Updated: 1702544404

Views: 909

Rating: 4.3 / 5 (71 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: David Tucker

Birthday: 1928-10-12

Address: 76118 Johnny Gardens Apt. 693, Port Andrew, AL 76770

Phone: +4871654806607480

Job: Social Worker

Hobby: Amateur Radio, Coin Collecting, Card Collecting, Wildlife Photography, Fishing, Photography, Embroidery

Introduction: My name is David Tucker, I am a capable, steadfast, apt, unwavering, skilled, Open, accomplished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.